Transport

Voor nieuwe ondernemers

PostNL Transport wil graag in contact komen met Charters die op contractbasis distributiewerkzaamheden willen verrichten, veelal in de nacht, door Nederland en België. Bent u dat? en aantoonbaar werkzaam voor meerdere opdrachtgevers en beschikt over ruime ervaring in Transportland? Dan kunt u voor ons aan de slag.

Welke documenten heeft u als ondernemer nodig om aan te melden als u al werkzaam bent voor PostNL Pakketten?

 • Geen
  Bij het aanmelden geeft u expliciet toestemming dat de gegevens die u heeft aangeleverd voor Pakketten ook gebruikt mogen worden voor PostNL Transport. Indien dit niet gewenst is moet u zich alsnog inschrijven als “nieuwe ondernemer”​

Welke documenten heeft u als nieuwe ondernemer nodig in Nederland?

 • Eurovergunning
  De Eurovergunning is de ondernemersvergunning voor transportbedrijven. De vergunningsplicht geldt voor nationaal en internationaal vervoer met voertuigen met een laadvermogen meer dan 500 kilogram. U vraagt de Eurovergunning aan bij de Nationale en Internationale Wegvervoer Organisatie (NIWO). Kijk voor meer informatie op www.niwo.nl.​

 • Uittreksel Kamer van Koophandel
  Vooraf levert u ook een uittreksel van uw inschrijving in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel aan. Dit uittreksel mag niet ouder dan 3 maanden zijn en kunt u aanvragen via www.kvk.nl.​

 • Verklaring Hoedanigheid Belastingplichtige of Vaststelling Belastingplicht
  Deze kunt u aanvragen via www.belastingdienst.nl.

 • Briefhoofd voorzien van bankgegevens en BTW nummer

 • Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en NOR-formulie
  Tenslotte hebben wij naast een kopie rijbewijs, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en een ingevuld NOR-formulier (Negatieve Ontbinding van Relatie) nodig van iedere ondernemer en zijn chauffeurs die ingezet worden voor ritopdrachten van PostNL Pakketten Benelux BV. De VOG mag niet  ouder zijn dan zes maanden.

           Twee soorten VOG

 1. Verklaring Omtrent Gedrag voor een eigenaar
  1. Deze VOG is bedoeld voor ondernemers die zelf pakketten bezorgen in opdracht van PostNL Pakketten. Een gedeelte hebben wij al ingevuld, u vult uw gegevens in bij 1.1. en 1.2 en laat vraag 2.6 invullen door de depotmanager van PostNL Pakketten. Lever het ingevulde VOG-formulier vervolgens bij uw gemeente in.
 2. Verklaring Omtrent Gedrag voor een chauffeur
  1. Deze VOG is bedoeld voor chauffeurs die voor een ondernemer werken. Vraag voor iedere chauffeur een VOG aan. Een gedeelte hebben wij al ingevuld (2.2 t/m 2.5), u vult de overige vragen in en levert het ingevulde VOG-formulier bij uw gemeente in.

       Let op: alle verklaringen, inclusief het uittreksel, mogen niet ouder zijn dan 3 maanden.

Welke documenten heeft u als nieuwe ondernemer nodig in België?

 • Transportvergunning
  De Transportvergunning is de ondernemersvergunning voor transportbedrijven. De vergunningsplicht geldt voor nationaal en internationaal vervoer met voertuigen met een laadvermogen meer dan 500 kilogram.

 • Actueel KBO-nr.
  Vooraf levert u ook een uittreksel van uw inschrijving in het KBO register via www.kbo.be

 • Actueel BTW-nummer betreffende de opdrachtnemer

 • Briefhoofd voorzien van bankgegevens en BTW nummer

 • Negatieve Ontbinding van Relatie (NOR-formulier)
  Tenslotte hebben wij naast een kopie rijbewijs, een ingevuld NOR-formulier nodig van iedere ondernemer en zijn chauffeurs die ingezet worden voor ritopdrachten van PostNL Pakketten Benelux BV.  Let op: alle verklaringen, inclusief het uittreksel, mogen niet ouder zijn dan 3 maanden.

Aan welke specificaties moeten uw voertuigen voldoen?

Trekker/Trailer
Deze voertuigen worden hoofdzakelijk gebruikt voor het interne transport, in de nacht, tussen de verschillende locaties van PostNL pakketten in Nederland en België.

Zij moeten voldoen aan;

 • Minimaal Euro 5
 • Oplegger 13,6 meter, minimale hoogte 2,7 meter, kastgesloten, verzegelbaar
 • Voorzien van een laadklep

 

Bakwagen (9 ton)
Voor het collectieproces gebruikt PostNL Transport veelal bakwagens die hoofdzakelijk tussen 16.00-20.00 uur, van maandag tot en met vrijdag, collecteren bij klanten.

Zij moeten voldoen aan;

 • Minimaal Euro 5
 • laadbak van 6-7 meter, minimale hoogte 2,5 meter, kastgesloten, verzegelbaar
 • Voorzien van een laadklep